Rozdíl mezi běžeckými tričky Attiq: Ritmo Morpho vs. Ultra Trail Quantum a Pro Tech

Téčková „klasika“ – běžecká trička střihu, který po rozložení připomíná tvar písmene T – nesmí v běžecké kolekci Attiq chybět! Bez nich se při běhání jednoduše neobejdete. Jak se ale v pánské i dámské změti střihů tradičních triček vyznat? Ritmo Titanium, Vento, Vento Titanium, ... Tajemství odhalíme pomocí tří modelů z nejnovější kolekce.

Vyberte si správné běžecké triko Ritmo Morpho Attiq

V čem se tričko Ritmo Morpho liší od triček Ultra Trail Quantum a Ultra Trail Pro Tech?

Na první pohled to vypadá, že se jedná o naprosto stejná trička. Ano, pro zjednodušení je řadíme do skupiny klasických téčkových triček. Když se ale podíváme zblízka, najdeme několik zásadních rozdílů.

1. Přiléhavé, nebo mírně těsné? Objevte rozdíly v téčkovém střihu

Trička se mírně liší střihem už na fotografii. Když si je oblečete na sebe, každé vám padne trochu jinak. Technický střih Ultra Trail Quantum se vašemu tělu perfektně přizpůsobí, střih Ritmo Morpho je přiléhavý, což ale neznamená těsný.

2. Klasický, nebo raglánový rukáv?

Zatímco rukávy běžeckého trička Ritmo Morpho jsou zakončeny úzkou všitou manžetou zabraňující vytažení rukávů, tričko Ultra Trail Pro Tech má tzv. raglánové rukávy. Raglány sešité plochým švem jsou zakončené stejným materiálem, ovšem bez dodatečné manžety. V obou případech jsou ale rukávy střižené přesně tak, aby neomezovaly pohyb při běhu. Každý správný běžec totiž ví, že při pořádném zápřahu ruce makají stejně jako nohy.

Ploché a poloploché švy pro maximální pohodlí

Švy na běžeckém vybavení vždy důkladně kontrolujeme, abychom snížili možnost odřenin při používání. U trička Ritmo Morpho se při šití dva kusy látky (různých i stejných struktur) nepřekrývají, ale jsou přišity vedle sebe – mluvíme tedy o plochých švech. Navzájem se pouze dotýkají a netvoří žádnou zesílenou vrstvu, která by mohla dřít. Komfort trička Ritmo Morpho v Attiqu ještě zvýšili tím, že postranní švy umístili mimo podpaží. V oblasti rukávů tak máme minimální šanci na oděrky. Jediné „neploché“ švy se objevují na spojnici rukávů s manžetami. Rukávy se totiž k tričku musí vždy nějak uchytit. Tričko Ultra Trail Quantum má dva typy švů: 1. ploché na lemech rukávů, 2. poloploché v ostatních místech spojení dvou kusů látky – na snížení komfortu se to ale nijak neprojeví.

3. Nejpodstatnějším rozdílem je látka používaná při výrobě triček

Celé tričko Ritmo Morpho je vyrobeno ze síťoviny, kterou najdete mimo jiné také v běžeckých tílkách Morpho. Přední a zadní část trička je vyrobena ze síťoviny s jemnou síťovou strukturou, dodatečný větrací panel pod pažemi ze síťoviny s 3D strukturou. Dva druhy síťoviny zajišťují extrémní lehkost, vzdušnost a dokonalou prodyšnost. Navíc díky velkému množství elastanu, tedy pružného vlákna, se tričko Ritmo Morpho přizpůsobí tělu, ale přitom neomezuje v pohybu. Přiléhá, ale necítíte se v něm těsně. Použití vláken chrání materiál proti deformaci a UV záření, díky čemuž tričko neztratí své intenzivní barvy ani po několika vypráních.

Tričko Ultra Trail Pro Tech není ušito ze síťoviny, což ale neznamená, že je hrubší. Materiál je stejně měkký a jemný jako síťovina z trička Morpho a působí jako druhá kůže. V tomto případě se jedná o vlákna Asteria Interpower, tedy o kombinaci polyesteru (86 %) s elastanem (14 %), která jsou nejen prodyšná a rychle schnou, ale také skvěle větrají a ochlazují tělo.

tričko Attiq

Způsob odvětrávání 

Tričko Ritmo Morpho je vybaveno bočními panely, které fungují pro tělo v pohybu jako klimatizace. Větrací panely jsou vyrobeny z 3D síťoviny (90 % polyesteru a 10 % elastanu), která je použita také u běžeckých tílek z kolekce Morpho. V tričku Ultra Trail Pro Tech kromě bočních ventilačních panelů najdete i zadní panely, které pomáhají odvádět vlhkost. Tyto větrací vlastnosti mají v sobě už samotná vlákna.

Shrnuto, podtrženo: Na první pohled stejná trička Ritmo Morpho a Ultra Trail Quantum se ve skutečnosti odlišují téměř ve všem – střihem, typem látky, ze které byla ušita, i funkčností, kterou použitý materiál nabízí.

Chci triko Ritmo Morpho od Attiq

Chci triko Ultra Trail Quantum od Attiq

Tričko Ultra Trail Pro Tech mě zaujalo nejvíc